Clubapp

[DE APP] [DOWNLOADEN] [LEDENPAS] [AFHANGEN] [VEEL VOORKOMENDE VRAGEN]

DE APP

De clubapp is een handige tool om alle nieuwtjes van onze club te volgen, je bardiensten in te voeren, de ledenlijst te raadplegen, op het afhangbord kijken om te zien hoe druk het is op de banen, de activiteiten agenda van de club te raadplegen, etc.

Heb je na het doornemen van deze pagina nog vragen of zijn er onduidelijkheden over het gebruik van de clubapp, mail dan naar [email protected] en we schieten je te hulp.

Je kunt ook de handleiding van de KNLTB raadplegen. [KLIK DAN HIER]

DOWNLOADEN

Get it on Google PlayDownload on the App Store

Om goed te kunnen blijven afhangen is het belangrijk dat je de laatste versie van de KNLTB ClubApp
gebruikt. Zet het automatisch updaten van de app aan, of update de app regelmatig zelf.

LEDENPAS

Ieder lid van een bij de KNLTB aangesloten vereniging ontvangt de KNLTB ledenpas. Tot op heden is dat een plastic pasje voorzien van een magneetstrip. Met dit pasje is het mogelijk om jezelf te identificeren bij de competitie of een open toernooi en kan je een baan afhangen.

De digitale pas is inmiddels voor alle leden beschikbaar in de ClubApp. 2023 was het laatste jaar dat de fysieke plastic pas door de KNLTB uitgegeven werd. Sindsdien vervangt de digitale pas de fysieke pas.

AFHANGEN

Je kunt ook een baan reserveren via de Clubapp. Je dient wel op de club aanwezig te zijn. Bijkomend voordeel van het reserveren met de QR code is dat op het moment dat je de QR code succesvol scant, je vanaf dat moment 60 minuten ‘ingecheckt’ blijft op de club. Je hoeft dan niet meer naar het afhangbord om een boeking te bevestigen of nieuwe baan te reserveren. Dat kan dan rechtstreeks via de ClubApp.

[VIDEO UITLEG DIGITAAL AFHANGEN]

Kies onderin het scherm "SPELEN" en kies een baan door op een vrij tijdsblok te tikken.

Tik vervolgens op de oranje balk met "Aanmelden" en het QR symbool.

Scan daarna de QR code op het afhangbord om je reservering te bevestigen. Verdere afhandeling gebeurt dan in de Clubapp. 

Voor verdere informatie kun je de [INSTRUCTIES] van de KNLTB raadplegen of hieronder de veel voorkomende vragen doornemen.

VEEL VOORKOMENDE VRAGEN

Hieronder kun je een aantal veelvoorkomende vragen vinden. Staat je vraag er niet tussen? Stel dan je vraag door een mail te sturen naar [email protected]

 

Het lukt me niet om een account aan te maken of in te loggen in de KNLTB ClubApp

  • Als je de KNLTB ClubApp voor de eerste keer opent, dan moet je eerst inloggen. De eerste stap is het selecteren van de club. Zoek op: ‘TV Huizen’ (spaties zijn belangrijk).
  • De tweede stap is het invoeren van je bondsnummer, en je wachtwoord. Het bondsnummer kun je vinden op je ‘oude’ ledenpas, of een ander lid kan je in de KNLTB ClubApp op naam opzoeken onder ‘Maatjes’ en vervolgens het bondsnummer doorgeven.

Gebruik je het account voor de eerste keer? Of weet je het wachtwoord niet meer? Klik dan op ‘Nieuw
wachtwoord aanmaken’. Geef bij het aanmaken van een nieuw wachtwoord het e-mailadres op dat ook bekend is bij de ledenadministratie.

Tot wanneer kan ik nog afhangen met mijn plastic ledenpas?

Op dit moment is dat nog niet duidelijk. De KNLTB stopt vanaf 1 januari 2024 met de uitgifte van plastic ledenpas, maar het is nog niet duidelijk wanneer ze het afhangen met plastic ledenpas gaan stopzetten. Voorlopig is het dus nog mogelijk om af te hangen via de magneetstrip lezer, maar wij moedigen aan om alvast te wennen aan het nieuwe systeem met de ClubApp en de QR-code op het afhangbord.

Moet ik mijn oude pas weggooien als ik digitaal kan afhangen?

Liever niet! Wij willen jullie vragen om de plastic pas te bewaren. Het kan helpen bij ‘offline afhangen’ als er een storing is met de ClubApp of het afhangbord. Ook voor de toss is het handig. Voor nieuwe leden, die vanaf 1 januari 2024 geen plastic pas meer krijgen, gaan we op zoek naar een andere oplossing. Daarnaast wil je de pas natuurlijk ook omdat je trots lid bent van deze mooie vereniging.

Ik heb een hele oude telefoon, helemaal geen telefoon, of ik ben mijn telefoon vergeten. Kan ik dan nog wel tennissen?

Ja, dat kan!

Op dit moment moet in ieder geval één speler een mobiele telefoon met de KNLTB ClubApp bij zich
hebben. Die speler kan, tijdens het afhangen, de andere spelers toevoegen door ze op te zoek in de
ClubApp. De andere spelers hoeven op dit moment nog niets te doen.

Ook als in de toekomst de KNLTB ‘inchecken op de club’ mogelijk maakt, dan kan er een papieren versie van de QR-code van de digitale ledenpas worden geprint waarmee kan worden ingecheckt.

Wij moedigen het wel aan dat zo veel mogelijk leden de KNLTB ClubApp gaan gebruiken.

Kan ik ook vanaf huis een baan reserveren?
Op dit moment is dat alleen mogelijk voor Baan 5 en Baan 6. Mogelijk zullen wij hier in de toekomst meer gebruik van gaan maken maar dat zal in overleg zijn met het bestuur.

Houdt er wel rekening mee dat je na het afhangen op afstand de baan altijd zal moeten bevestigen op de club, dit doe je bij het afhangbord. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat iemand anders afhangt op dezelfde baan en zij hebben op dat moment de geldende reservering. Hierdoor zal je plaats moeten maken voor deze personen.

Hoe kan ik bij het afhangen makkelijk andere spelers toevoegen?
De makkelijkste manier om spelers toe te voegen is door deze te zoeken in de ClubApp. Dit doe je door te kiezen voor ‘Speler toevoegen’ te klikken. Vervolgens kun je de naam invoeren van iedereen dit lid is van de vereniging.

Tip! Als je in de ClubApp iemand opzoekt via het tabje ‘Maatjes’, dan kun je die speler instellen als
‘Favoriet’ door op het profiel van persoon op het het sterretje rechtsboven te klikken. Op die manier kun je een lijst aanleggen met mensen met wie je vaak speelt, en die zullen vervolgens als eerste verschijnen als je spelers wil toevoegen voor het afhangen van een baan.

Ik ben lid van meerdere verenigingen. Hoe kan ik de juiste vereniging selecteren om af te hangen?
Het is mogelijk om te switchen van vereniging, maar het is op dit moment nog wel omslachtig. Je zal in de KNTLB ClubApp eerst moeten uitloggen, en vervolgens opnieuw moeten inloggen maar dan met de juiste vereniging.

Zie het KNLTB Club support artikel voor meer details: [Hoe kan ik inloggen bij meerdere clubs?]

Hoe kan ik afhangen als er storing is met de ClubApp of het afhangbord?
We zijn nog op zoek naar een goede oplossing. Deze oplossing zal zo spoedig als mogelijk beschikbaar zijn. We willen in ieder geval iedereen die op dit moment een pasje heeft vragen om deze te bewaren.

Waarschijnlijk gaan we een aantal ‘blanco’ pasjes beschikbaar maken die met een stift beschreven
kunnen worden en na afloop weer kunnen worden uitgeveegd (net als een whiteboard). Hier komen we nog op terug.

Hoe kan ik meedoen met de toss als ik geen plastic pas meer heb?
We zijn nog op zoek naar een goede oplossing. Voor nu kan er bij de bardienst worden gevraagd om een tijdelijke pas of bijvoorbeeld een bierviltje waar de naam van de speler op kan worden geschreven. Op deze manier kan toch iedereen mee doen met de toss.

Overige vragen
Mocht je nog verdere vragen hebben, of verbeterideeën hebben waardoor het digitaal afhangen nog makkelijker wordt? Laat het dan weten via [email protected]

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 526 1852

Tennisvereniging Huizen

Bovenmaatweg 94(Parkeerplaats via de Hoofdweg)
1274 RN Huizen