Bardienst

luchtfoto TV Huizen

[CLUBHUISCOMMISSIE] [IVAS] [VERPLICHTE BARDIENST] [EXTRA DIENSTEN] [AFKOOPREGELING]

CLUBHUISCOMMISSIE

De Clubhuiscommissie regelt al het reilen en zeilen binnen het clubhuis, dus ook de bardiensten. Het komt wel eens voor dat je vragen of opmerkingen hebt voor de clubhuiscommissie. Stuur dan een mail naar [email protected] of spreek een van ons aan.

IVAS

Naast het barreglement van TV Huizen, dien je ook op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving die vanuit de overheid is vastgelegd. Dus voordat je aan je verplichte bardiensten kunt voldoen, moet je eenmalig de Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVAS) volgen. Dit is een verplichting die vanuit de overheid is gesteld en geldt voor alle leden voor alle soorten verenigingen in Nederland waar alcohol wordt geschonken door vrijwilligers. Bij TV Huizen is de bardienst verplicht en daarom geldt: geen instructie gevolgd, geen verlenging van je lidmaatschap.

Schrik niet, de instructie is een heel eenvoudige multiple choise test, waarbij foute antwoorden direct kunnen worden hersteld. Het belangrijkste is dat iedereen die achter de bar een biertje tapt of een wijntje schenkt, wat meer inzicht krijgt in de spelregels rondom de Drank- en Horecawet. Het lezen van de instructie kost je ongeveer een half uur. En het kost je hooguit 10 minuten om de test in te vullen. Aan het eind krijg je een digitaal certificaat. Stuur het certificaat naar [email protected]. Het certificaat wordt dan bij de bar beschikbaar wanneer er controle van een BOA komt.

[Doe het gelijk even: vul hier de instructie in!]

VERPLICHTE BARDIENST

Voor het begin van ieder seizoen (zomer: 1 april t/m 31 oktober en winter: 1 oktober t/m 31 maart) stuurt de clubhuiscommissie een mail naar alle seniorleden met een uitnodiging om je in te schrijven voor jouw verplichte bardiensten. 

Voor de verplichte bardiensten geldt het volgende:

 • Je bepaalt zelf op welke datum en tijd je de verplichte bardiensten draait. Hoe eerder je gaat inschrijven, des te meer keuze je hebt. Tot het seizoen begonnen is kun je de bardiensten nog zelf wijzigen. Na de start van het seizoen worden de diensten vastgezet.
 • Je kunt een eenmaal ingeplande bardienst niet afzeggen. Bij verhindering zorg je zelf voor vervanging. Wanneer dit lastig is binnen je eigen groep van tennismaatjes, kun je evt. in de ClubApp (kies onderaan "Club" en dan bovenaan "Diensten") of op de website (eerst inloggen) op het barrooster kijken wie er later of eerder een bardienst heeft en dat lid vragen om te ruilen. Contactgegevens vind je in de ledenlijst of door in de ClubApp door te klikken op de betreffende dienst en daarna op de deelnemer. Een andere optie is om gebruik te maken van de afkoopregeling.
 • Wie zijn bardienst vergeet krijgt een mail met een datum en tijd voor een vervangende dienst. Wanneer aan deze dienst ook niet wordt voldaan, dan ontvangt het betreffende lid een boete van €40,00.
 • Ieder seizoen (zomer: 1 april t/m 31 oktober en winter: 1 oktober t/m 31 maart) moeten er 4 punten worden gehaald. Een dienst van 2uur levert 1 punt op en langere diensten 2 punten. In de ClubApp kun je zien op welke tijden je kunt inschrijven en hoeveel punten de dienst is.

Het makkelijkst is om je in te schrijven via de ClubApp. Kies onderaan "Club" en dan bovenaan "Diensten".

Bij iedere datum zie je staan hoeveel diensten er nog beschikbaar zijn. Klik op de datum waarop je een bardienst wilt draaien. Kies een geschikte tijd uit en klik erop. Klik op de knop "Inschrijven". Je hebt je nu ingeschreven voor deze bardienst. LET OP! Afzeggen kan dus niet meer, onderling ruilen mag wel.

EXTRA DIENSTEN

Er bestaat een vaste bardienstgroep van leden die elke maand een bardienst draaien aan het einde van de dag. Zij sluiten dan ook het clubhuis af. Ook is er een groep vrijwilligers die extra open- en sluitdiensten (dus zonder bardienst) draaien. Vind jij het ook leuk om vaker bardiensten te draaien of ben je bereid om het clubhuis te komen openen/sluiten, meld je dan aan bij de Clubhuiscommissie. Van harte aanbevolen!

AFKOOPREGELING

De mogelijkheid bestaat om leden te benaderen die eventueel tegen betaling jouw bardienst willen overnemen. Echter hopen we stiekem dat weinig leden gebruik zullen maken van deze regeling omdat uit sociaal oogpunt ons inziens een bardienst een goede zaak is.

Wil je hier toch gebruik van maken? Stuur dan een mail naar [email protected] en vermeld:

 • de datum;
 • de begin- en eindtijd van de betreffende bardienst;
 • je naam en
 • je telefoonnummer

Wanneer iemand positief reageert op jouw verzoek, dan handelen jullie het verder onderling samen af. Er zijn vaste tarieven vastgesteld waar jullie je beiden aan dienen te houden:

 • Dagdienst 1 punt: €15,00
 • Avonddienst 2 punten: €30,00
 • Avonddienst 4 punten: €60,00

Nogmaals, éérst inschrijven voor de verplichte bardiensten en alsjeblieft alleen in dringende gevallen over laten nemen. Je blijft zelf verantwoordelijk voor jouw bardienst.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 526 1852

Tennisvereniging Huizen

Bovenmaatweg 94(Parkeerplaats via de Hoofdweg)
1274 RN Huizen