Training

[TENNISSCHOOL] [TRAINERS] [LESPAKKETTEN] [OVERIG]

TENNISSCHOOL

House of Tennis
Wie lid is bij TV Huizen kan zich ook opgeven voor tennistrainingen. De tennisschool die momenteel bij TV Huizen de trainingen organiseert is House of Tennis. Inschrijven voor de trainingen loopt daarom ook via de website van House of Tennis. Zij innen het lesgeld voor winter- en jaarleden van 18 jaar of ouder.

Ben je nog geen lid van TV Huizen en wil je meer weten? Kijk dan eerst hier.

Bij House of Tennis kun je terecht voor trainingen op elk niveau; van beginner tot clubkampioen. Daarbij houden ze rekening met specifieke wensen van de deelnemers. Hun trainers hebben jarenlange ervaring. En of je nu 4 of 85 bent, zij beloven elke keer weer plezier te combineren met het geven van inhoudelijk kwalitatieve trainingen.
De trainers van House of Tennis houden bij het plannen van de lessen zoveel mogelijk rekening met jouw wensen. Je kunt jouw voorkeuren en beschikbaarheid bij inschrijving aangeven.

Er zijn 2 momenten in het jaar waarop je kunt inschrijven voor de trainingen:

 • vóór 1 april voor de periode april t/m september en
 • vóór 1 oktober voor de periode van oktober t/m maart.

Bekijk hier het lesreglement van House of Tennis.

Tenniskids
Er wordt lesgegeven volgens het Tenniskidsprogramma van de KNLTB. Bij de lesindeling wordt door de trainer rekening gehouden met het niveau en leeftijd van uw kind. Ieder niveau wordt vertegenwoordigd door een kleur. Kinderen die het trainingsprogramma "Tennis-alles-in-1" volgen, mogen een tweede keer in de week lessen op het moment dat hun kleur is geprogrammeerd om in te halen of omdat uw kind tennis zo leuk vindt.

Er zijn 16 lesweken in de zomer en 18 lesweken in de winter en de lessen duren 50 minuten. In de schoolvakanties en op feestdagen is er geen les. De lessen van het zomerseizoen beginnen in de eerste week van april. De lessen van het winterseizoen beginnen in de eerste week van oktober. Ieder half jaar worden de indelingen door de trainers aangepast aan de ontwikkeling van de kinderen en eventuele nieuwe deelnemers die erbij zijn gekomen.

Selectie
House of Tennis organiseert selectie training voor de talentvolle jeugd van TV Huizen. Het is een training met net wat meer intensiteit voor de kinderen die bovengemiddeld presteren. Op voordracht van de trainers komt een kind in aanmerking. Deze training wordt gegeven naast het reguliere trainingsaanbod. Er zijn dan ook extra kosten aan verbonden.
Naast de extra kosten gelden er ook voorwaarden om het recht op deze selectie training te kunnen behouden. De selectie spelers zijn verplicht om namens TV Huizen deel te nemen aan de competitie in het voor- en najaar, deel te nemen aan de Clubkampioenschappen in de zomer én zij moeten minimaal meedoen met 3 KNLTB toernooien per jaar.

TRAINERS

Fleur Bollebakker

Fleur Bollebakker verzorgt samen met Fransien de jeugdtrainingen op de club. Fleur studeerde aan het Cios in Arnhem en heeft haar A licentie gehaald. In 2019 kwam daar haar B licentie bij. Als gecertificeerd tennistrainer heeft Fleur veel ervaring met het geven van tennistraining aan alle leeftijden. Fleur heeft tevens de opleiding gedaan tot Tenniskids/Whizzkids (Tenniskids Blauw) en is gespecialiseerd in het hele tenniskids traject van Blauw- Rood-Oranje-Groen en Geel. Zelf is Fleur ook op jeugdige leeftijd begonnen met tennissen en heeft daarmee niveau 3 bereikt. Haar enthousiasme, structuur en rust maakt dat de kinderen met veel plezier naar de tennisles te komen.

Contactinfo: [email protected]

Fransien Rombouts is als zesjarige begonnen met tennissen en heeft bondstrainingen gevolgd van haar achtste tot haar 14de jaar en daarmee ook een behoorlijk niveau gehaald: overgangsklasse A (nu tweede klasse zondag). Daarnaast zat ze ook op zwemmen en hoorde bij de 6 snelste meisjes van Nederland. Dat ze na de middelbare school iets met sport ging doen was wel duidelijk. Ze koos voor het Cios in Arnhem en haalde diploma’s voor diverse sporten naast Tennistrainer A en B. Daarna volgde ze bijscholingscursussen zoals techniek, tactiek, mentaliteit en Tenniskids 1 en 2. Fransien gaf les in Utrecht, Amersfoort, Leusden, Houten en Harderwijk en heeft ervaring met lesgeven aan jeugd, senioren, competitie- en selectiespelers. Verder heeft ze een eigen wellnessmassage praktijk aan huis.

Contactinfo: [email protected]

LESPAKKETTEN

Bij de verschillende lidmaatschappen horen ook verschillende trainingen. Hieronder volgt een overzicht van alle mogelijkheden bij TV Huizen. 

 • JAARLID Tennis-alles-in-1: Tennis leer je pas goed door veel te spelen, dus ook wedstrijdjes! Deelname aan de competitie en clubkampioenschappen maakt TV Huizen daarom gratis voor Tenniskids. Er kan het hele jaar door getennist worden en er wordt daarom ook in de zomer en winter getraind.
  In verband met het alles-in-1 concept, wordt het lesgeld samen met de contributie door TV Huizen geïncasseerd. Dus wanneer je inschrijft voor de training bij House of Tennis, staan er geen kosten bij vermeld. Inschrijven voor de training kan pas nadat de trainer heeft bepaalt in welk niveau ingeschreven dient te worden.
  • 4 t/m 11 jaar: Tenniskids mogen 2x in de week gebruik maken van de training op het tijdstip dat hun 'kleur' is geprogrammeerd.
   Kinderen die tussen 1 april en 31 maart van het volgende jaar 12 jaar worden zijn juniorlid, maar mogen in dat laatste jaar nog meedoen met Tenniskids tennistraining.
   Kosten: €255,00 lesgeld* en €52,50 contributie
  • 12 t/m 17 jaar: Junioren mogen onbeperkt gebruik maken van de training op het tijdstip dat hun 'kleur' is geprogrammeerd.
   Kinderen die tussen 1 april en 31 maart van het volgende jaar 18 jaar worden zijn seniorlid, maar mogen in dat laatste jaar nog meedoen met Junior tennistraining. 
   Kosten: €275,00 lesgeld* en €105,- contributie
 • JAARLID 18 jaar of ouder: House of Tennis heeft een aantal verschillende pakketten. Schrijf je voor de gewenste training in bij House of Tennis. LET OP! House of Tennis brengt de training van senioren zelf in rekening bij de deelnemers. Dit zit niet inbegrepen bij het lidmaatschap.
  • Seniorengroep: bij 4 deelnemers en 16 lessen van 1 uur wordt €220,00* lesgeld gerekend.
  • Duo training 30: bij 2 deelnemers en 16 lessen van 30 minuten wordt €220,00* lesgeld gerekend.
  • Duo training 60: bij 2 deelnemers en 16 lessen van 60 minuten wordt €240,00* lesgeld gerekend.
  • Privé training 30: bij 1 deelnemer en 16 lessen van 30 minuten wordt €440,00* lesgeld gerekend.
  • Privé training 60: bij 1 deelnemer en 16 lessen van 60 minuten wordt €880,00* lesgeld gerekend.
   *Deze prijzen zijn geldig in 2022 en onder voorbehoud van wijzigingen door House of Tennis.
 • WINTERLID: De  wintertraining begint in de eerste week van oktober, dit valt samen met de start van het winterlidmaatschap. Schrijf je voor de gewenste training in bij House of Tennis. Hiervoor gelden dezelfde tarieven als hierboven.
 • TENNIS-CHALLENGE: Voor de deelnemers van de Zomerchallenge worden door House of Tennis 3 tennisclinics georganiseerd op 11, 18 en 25 juni voor €30,00. Schrijf je hier in.

OVERIG

Lesuitval
De training gaat altijd door, tenzij de trainer de les afmeldt. In verband met de veranderlijkheid van het weer wordt uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de training besloten of de training doorgaat.
Lessen die niet door kunnen gaan door weersomstandigheden of ziekte van de trainer worden ingehaald, met een maximum van twee per seizoen.

Bekijk het volledige lesreglement van House of Tennis.

Communicatie
Voor het al dan niet doorgaan van de lessen wordt de groepsapp gebruikt. Deze wordt ook gebruikt voor andere belangrijke mededelingen van de trainers en aankondigingen van de Jeugd TC. Afmelden voor de les en vragen over de trainingen graag richten aan de trainer persoonlijk (via app, mail of mondeling).

Evaluatie tennisschool
Jaarlijks wordt de kwaliteit van de lessen geëvalueerd door TV Huizen en kunt u uw mening geven via een enquête die door de vereniging wordt gehouden.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 526 1852

Tennisvereniging Huizen

Bovenmaatweg 94
1274 RN Huizen