Tenniskids

TV Huizen geeft les volgens het Tenniskids programma. "Tennis is fun" staat hierin centraal. Onze trainers René Witteborg en Fleur Bollebakker geven de lessen. Bij TV Huizen mogen kinderen twee keer in de week trainen.

De methode Tenniskids maakt het mogelijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd (4 jaar) op een speelse wijze kunnen kennismaken met tennis.
Doordat de oefeningen en ballen helemaal zijn aangepast aan de leeftijd is het sneller mogelijk om positieve ervaringen op te doen met het spelletje. Vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen zijn heel belangrijk om later goed te kunnen gaan tennissen. Bij Tenniskids met een gediplomeerde Tenniskids-trainer komen al deze vaardigheden aan bod.

De opbouw van Tenniskids doorloopt verschillende fasen, afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Lees meer.

Bij TV Huizen zijn we enkele jaren geleden al gestart met Whizz kids. De KNLTB noemt dit nu Tenniskids Blauw. Wizzkids is tennis voor de hele jonge kinderen, van 3 tot 6 jaar. De bedoeling is om deze kleintjes op speelse wijze kennis te laten maken met het tennisspelletje. Fantasie en beweging spelen een grote rol in de 'tennisles'. Het gaat vooral om plezier maken met elkaar.

Daarna volgt Tenniskids rood. Er wordt gestart op een klein veld met leuke activiteiten en spelen met een grote rode bal. Door het gebruik van deze bal zijn al snel kleine rally's mogelijk. Kinderen kunnen ook met Tenniskids rood beginnen.

In de derde fase - oranje - wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Ook nu wordt nog gespeeld met een aangepaste bal, die zachter en lichter is dan een normale tennisbal.

In de groene fase is de laatste fase in de voorbereiding op 'hele baan' tennis.Technieken en tactieken worden nu verder ontwikkeld. Het spelen van wedstrijden speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een groene bal, die geschikt is voor spelen op een hele baan.

TV Huizen gaat werken met een button beloningssysteem. Voor alle activiteiten waar het kind aan deelneemt zijn buttons te verdienen. Dit werkt enorm stimulerend.

Meer lezen over Tenniskids? Bekijk ook het filmpje.

Naast de trainingen organiseert de vereniging veel leuke jeugdactiviteiten om de lol in tennis nog verder te vergroten.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 526 1852

Tennisvereniging Huizen

Bovenmaatweg 94
1274 RN Huizen