Recepten Interne competitie 2024

16 december 2024


Het was bij de inschrijving al een drukte van jewelste. Ruim voor het maken van de planning konden we het inschrijfformulier al sluiten en zelfs daarna kregen we nog mailtjes of er nog teams in konden schrijven… Helaas, we zaten al bomvol! En wat was het gezellig op de avonden van de interne competitie. 8, 15 en 22 november was het clubhuis afgeladen. De sfeer zat er goed in tot de late uurtjes. En ondertussen is er flink geborreld en gegeten.

 

We kregen zoveel complimentjes en vragen over de verschillende recepten, dat ik beloofd heb ze online te zetten. Dat was nog even een klusje op zich, want we hadden best veel hapjes ;P Gelukkig hebben we erg veel hulp gekregen bij het klaarmaken ervan, anders was het nooit gelukt om alles op tijd af te krijgen. Dus onze eeuwige dank gaat uit naar: Alberdien Moll. Ellen Bouwens, Frederica Dijksman, Gerda Honing, Marianne Ende, Monique de Jonge, Monique Volkers, Wendy Zaal, Will Jonker en natuurlijk ook naar alle toppers achter de bar!!

 

Deze recepten blijven tot eind januari online, zorg ervoor dat je ze voor die tijd hebt opgeslagen. ;) Veel plezier met het klaarmaken van de hapjes die je zelf uitkiest en dat het maar goed mag smaken. Fijne feestdagen!

 

Liefs, Popko en Evelien

 

 

Vrijdag 8 november 2024

 

Bij de koffie: 

Hazelnootbommen van Let the baking begin https://letthebakingbegin.com/hazelnut-meringue-bombs-recipe/

De schuimpjes heb ik ruim van tevoren gebakken en kun je wekenlang goed houden als je ze goed luchtdicht en vochtvrij (zakje rijstkorrels erbij!) bewaard. Tegelijkertijd heb ik de vulling gemaakt. Die heb ik in de vriezer bewaard en een dag ervoor in de koelkast rustig laten ontdooien. Pas kort voor opdienen vullen.

 

 

Bij de borrel:

Focaccia Basilicum Tomaat van AH

https://www.ah.nl/producten/product/wi524338/ah-focaccia-basilicum-tomaat

 

Piccolini’s van Wagner

https://www.original-wagner.de/nl/producten/piccolinis

 

Ciabatta van AH

https://www.ah.nl/producten/product/wi31584/ah-ciabatta

 

Aioli naar eigen recept: pers een paar tenen knoflook twee keer uit en voeg toe aan mayonaise.

https://www.lidl.nl/p/mayonaise/p1101 Je kunt dit ruim van tevoren klaarmaken en net zo lang bewaren als de mayonaise zelf.

 

Pesto

https://www.ah.nl/producten/product/wi170655/ah-groene-pesto

 

Margor/Gormas van de kaasboer, maar de AH verkoopt het ook

https://www.ah.nl/producten/product/wi510281/ah-gormas-60

 

Mozzarella gemarineerd volgens eigen recept:

Giet de mozzarella af en doe de bolletjes samen met de andere ingrediënten in een afgesloten potje. Laat een paar uur marineren voor je ze opdient.

 

Calamari fritti van MarNatura

https://www.sligro.nl/p.109364.html/marnatura-inktvisringen-gepaneerd-zak-1-kilo.html

 

Gehaktballetjes in tomatensaus volgens eigen recept:

Voor 40 balletjes

Voor de saus

Meng het gehakt met Italiaanse kruiden, gesnipperd ui, geperste knoflook en ei. Draai er kleine balletjes van. Doe gezeefde tomaten met wijn, peterselie en rode peper in ringen in een (braad)pan. Zet op een laag vuur. Bak de balletjes in een koekenpan in de olijfolie tot ze bruin zijn en laat ze verder gaar worden in de tomatensaus.

Deze balletjes zijn heel goed in de vriezer te bewaren. Warm ze dan opnieuw op met de saus in de braadpan.

 

Chorizo 

https://www.stegeman.nl/assortiment/droge-worst/chorizo-licht-pittig

 

Salami

https://www.stegeman.nl/assortiment/droge-worst/salami-italiaanse-kruiden

 

Gevulde courgette van Alles Over Italiaans Eten

https://www.allesoveritaliaanseten.nl/recepten/gevulde-courgette/

 

Zucchini koekjes van Dolcevia

https://www.dolcevia.com/nl/italiaanse-recepten/antipasti/gefrituurde-zucchini-pannenkoekjes/

 

Druiven van Lidl

https://www.lidl.nl/p/pitloze-witte-druiven/p80505

https://www.lidl.nl/p/premium-pitloze-blauwe-druiven/p80527

 

Dadels met mascarpone en walnoten

https://www.lidl.nl/p/gedroogde-zuidvruchten/p5602620

https://www.lidl.nl/p/californische-walnoten/p2318

https://www.lidl.nl/p/mascarpone/p6009177

Gebruik een spuitzak om de mascarpone in de dadels te spuiten. Duw er daarna een walnoot in.

 

Garnalen met een schijfje citroen van ClosetCooking

https://www.closetcooking.com/pesto-grilled-shrimp/

 

Vrijdag 15 november 2024

 

Bij de koffie: 

Blueberry Lemon Whoopie Pies van Inspired by Charm

https://inspiredbycharm.com/blueberry-lemon-whoopie-pies/

Wij hebben gewone tarwebloem gebruikt zonder bakpoeder en baksoda. Wil je dat de cakejes net iets meer rijzen, neem dan zelfrijzend bakmeel. Ik vind dat baking soda vaak voor een (ongewenste) vreemde bijsmaak zorgt.

We hebben de Whoopie Pies vooraf gevuld en met vellen bakpapier tussen de lagen met cakejes in de vriezer bewaard. Rustig laten ontdooien in de koelkast en daarna op kamertemperatuur laten komen.

 

 

Bij de borrel:

Nachos van AH

https://www.ah.nl/producten/product/wi449006/ah-tortilla-chips-naturel

 

Dipsaus van Guacamole van AH

https://www.ah.nl/producten/product/wi169815/ah-mexicaanse-guacamole-pakket

met Salsa van AH

https://www.ah.nl/producten/product/wi31473/ah-salsa-mild

en creme fraiche van Lidl

https://www.lidl.nl/p/creme-fraiche-30/p24628

 

 

Mexican flatbread met deeg volgens eigen recept:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml warm water
  • 100 gram yoghurt
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 theelepel zout
  • 1 el oregano
  • olijfolie

Doe alle ingrediënten in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe het water, yoghurt en 1 eetlepel olie erbij. 



Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg.



Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in.



Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.

Neem een ovenbakplaat bedekt met bakpapier en druk het deeg zoveel mogelijk over de hele plaat plat. Prik er gaatjes in met een vork en bak in de oven op 180gC tot hij helemaal gaar is. Laat afkoelen en bedek daarna met een topping naar wens.

En de topping van Kenneth Temple

https://kennethtemple.com/charred-mexican-street-corn-flatbread-pizza/#%f0%9f%93%96-recipe

In plaats van chihuahua cheese en cotija cheese heb ik gewone geraspte kaas gebruikt en in plaats van queso fresco gebruikte ik Ömur Böreklik van de Lidl

https://www.lidl.nl/p/omur-boreklik/p10006749

Voor de Voor de kip heb ik de naturel kippenpoten van Kippie gebruikt. Haal van het bot en gebruik een mixer met deeghaak om er pulled chicken van te maken.

https://www.kippie.nl/product/kippenpoot-naturel

 

Taquitos van Half-Baked Harvest

https://www.halfbakedharvest.com/jalapeno-cream-cheese-buffalo-chicken-taquitos/

Ook deze zijn ongebakken goed te bewaren in de vriezer.

Cheeseballs van The Comfort Of Cooking

https://www.thecomfortofcooking.com/2016/12/3-ingredient-mini-queso-cheese-balls.html#more-11588

Wij gebruikten ook hier de Ömur Böreklik van de Lidl https://www.lidl.nl/p/omur-boreklik/p10006749 met mascarpone. Met een ijslepel hebben we balletjes geschept op de ronde nachos van AH https://www.ah.nl/producten/product/wi191601/ah-nacho-chips-naturel en afgetopt met verse bieslook of verkruimelde cashewnoten

 

Cajun garnalen van Food

https://www.food.com/recipe/cajun-guacamole-shrimp-cups-530478

In plaats van de cupjes hebben we ook hier de ronde nachos van AH gebruikt https://www.ah.nl/producten/product/wi191601/ah-nacho-chips-naturel 

 

Gehaktballetjes (40 stuks) volgens eigen recept:

  • 500 g gehakt half-om-half
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix voor gehakt
  • 1 ei

Meng het gehakt met Mexicaanse kruiden, gesnipperd ui, geperste knoflook en ei. Draai er kleine balletjes van. Bak de balletjes in een koekenpan in de olijfolie tot ze bruin zijn en laat ze verder gaar worden in een braadpan op heel laag vuur.

Geschikt om in de vriezer te bewaren en later op te warmen in de magnetron of braadpan.

 

Kipnuggets volgens eigen recept:

Snijd de kip in grove stukken. Meng met beetjes yoghurt tot alles plakkerig is, maar niet te nat. Meng de kruiden hier ook op smaak doorheen. 

Mix paneermeel en panko in een andere schaal en haal de stukjes kip hier steeds om beurten doorheen zodat ze rondom goed zijn bedekt.

Je kunt ze nu in de koelkast/vriezer bewaren of direct frituren voor gebruik.

 

Gevulde mini paprika van Foodies

https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/gevulde-jalapenos-met-roomkaas-en-spek/?epik=dj0yJnU9RlBJcjV1TXFFUGkwYldaSlN1RW9WNnlCTXhPeHJid3omcD0wJm49UWlUQS1CdkdUcl9QTjE2WHFuV3VlZyZ0PUFBQUFBR2RkczFV

Ik vervang de jalapeno’s door minipaprika’s https://www.ah.nl/producten/product/wi490797/ah-snoepgroente-paprikamix en gebruik jalapeno in kleine stukjes in de vulling

 

Empanadas met deeg van Mexico In My Kitchen

https://www.mexicoinmykitchen.com/empanadas-with-corn-dough/#wprm-recipe-container-2227

Gebruik hiervoor alleen het meel van P.A.N. AH heeft alleen de witte variant, maar bij de Jumbo en de Turkse supermarkt hebben ze ook de gele. https://www.jumbo.com/producten/panvoorgekooktegelemaismeel1kg-607436ZK

En voor de vulling gebruikte ik het recept van Connoisseurus Veg 

https://www.connoisseurusveg.com/vegan-empanadas/ met Kidneybonen in plaats van zwarte bonen.

We hebben de empanadas met rauw deeg bewaard in de vriezer en gefrituurd toen ze ontdooid waren, maar ik denk dat je ze ook bevroren kunt frituren.

 

 

Ananas lekker vers in stukken gesneden

 

Mangosalade naar eigen recept:

Snijd alle groenten klein en fijn, meng in een grote bak en verdeel dan over de glaasjes/schaaltjes.

Meng mayonaise met limoensap en cayennepeper en verdeel vlak voor het opdienen over de salade.

 

 

Vrijdag 22 november 2024

 

Bij de koffie: 

Brownies naar eigen recept:

  • bakblik 20x20cm
  • 150g roomboter
  • 150g pure chocolade
  • 125g kristalsuiker
  • 125g donkere basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1tl zeezout
  • 150g zelfrijzend bakmeel

Smelt de chocolade en de boter samen voorzichtig in de magnetron of au-bain-marie.

Mix de eieren en de suiker samen luchtig. 

Voeg zout en bloem met de mixer op lage stand toe, voeg daarna het chocolade-mengsel toe.

Doe bakpapier in het bakblik en schenk het deeg erin.

Bak 40 minuten in een voorverwarmde (hetelucht) oven op 160 gC. Let op, brownies zijn ‘klef’ dus het deeg is nog niet helemaal droog als ze gaar zijn, dus controleren met een prikker gaat lastig.

Ook deze kun je prima invriezen.

 

Bij de borrel:

Kroepoek van AH

https://www.ah.nl/producten/product/wi490539/ah-kroepoek-cassave

 

Pangsit naar een recept van Will:

Rul het gehakt zonder olie en fruit uitjes en kruiden naar smaak mee. Voeg ketjap toe en laat indampen. Snijd de deegvellen in 4-en, vul met gehakt en vouw dicht. Frituur vlak voor het opdienen.

 

Mini Bapao van Lidl

 

Komkommer in repen

Wortel in repen om te dippen in 

Satesaus van Ratu Culinair Petjelsaus https://www.ratuculinair.nl/nl/producten/sauzen/categorie/petjel-saus.html

Bij de toko in de Oostermeent verkrijgbaar

 

Sweetchilisaus

https://www.ah.nl/producten/product/wi439402/go-tan-sweet-chilli-sauce

 

Sushi volgens eigen recept van Will:

Rijst 3x goed spoelen met koud water tot het water bijna helder is. 30min laten uitlekken in vergiet. Breng met 600ml water aan de kook en 10min op heel zacht vuurtje laten koken met de deksel steeds op de pan. Doe de rijst hierna in een kunststof bak. Meng met de vingertoppen met rijstazijn, zout en suiker. Bedek met een natte theedoek en laat volledig afkoelen. Koken met een stoompan geeft het beste resultaat.

Snijd voor de vulling alles in dunne lange repen. Gebruik een Shushi matje ingepakt in een plastic zakje met daarop een plastic folie om de sushi te rollen. Op internet vind je verschillende filmpjes met uitleg. Eet de sushi nog dezelfde dag.

 

Garnalen in Panko volgens eigen recept van Will:

Laat de garnalen goed uitlekken en droog ze met papier. Roer de eieren los en meng met knoflookpoeder. Haal de garnalen erdoor en daarna door de panko. Frituur kort op 180gC.

 

Kipsaté volgens eigen recept:

Snijd de kip in grove stukken en rijg aan de prikkers. Maak met de overige ingrediënten een marinade naar eigen smaak. Haal de sateetjes door de marinade zodat ze aan alle kanten goed bedekt zijn. Je kunt ze evt. eerst nog in de vriezer bewaren. Bak in een koekenpan tot ze gaar zijn of zoals wij hebben gedaan: bak ze net aan gaar en leg ze dan op een oven bakplaat onder aluminiumfolie. Warm ze in 10min op in de oven op 180gC vlak voor het serveren.

 

Maïskoekjes van Koken met Nina

https://www.youtube.com/watch?v=aqT8u3vmZfg

 

Mini loempia van Lidl 

https://www.lidl.nl/p/mini-loempia-s/p6607310

 

Pisang goreng volgens eigen recept:

  • 3 groene bananen
  • 125ml water
  • 1 ei
  • 100g zelfrijzend bakmeel
  • poedersuiker

Meng meel met ei en water. Snijd de bananen in de lengte doormidden en overdwars in 3-en. Haal de stukken banaan door het deeg en frituur tot ze goudbruin zijn. Serveer met poedersuiker.

 

 

Kiwi in stukken gesneden

 

Wakame met edamame

https://www.visbezorgd.nl/specialiteiten/111-zeewiersalade-chuka-wakame.html

https://www.ah.nl/producten/product/wi514806/ah-gepelde-edamame-boontjes

Even de bonen koken volgens de gebruiksaanwijzing en dan samen opdienen in een glaasje.

 

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Evelien Keijer 16-12-2024 18:32

Graag gedaan! :)

Monique de Jong 16-12-2024 14:47

Fantastisch Eef, dankjewel ❣️

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 526 1852

Tennisvereniging Huizen

Bovenmaatweg 94(Parkeerplaats via de Hoofdweg)
1274 RN Huizen